Verduisterende gordijnen

In slaapkamers zijn verduisterende gordijnen onmisbaar. Helemaal als je overdag je kamer donker wilt hebben, bijvoorbeeld op een kinderkamer of wanneer je zelf overdag slaapt. En op een zomerse dag wanneer de zon al vroeg opkomt, wil je niet onnodig vroeg gewekt worden door een verlichte kamer.

Gelukkig hebben wij veel gordijnen die licht van buiten goed tegenhouden. Bekijk hieronder onze collectie verduisterende én 100% lichtdichte gordijnstoffen. Bestel je gordijnen in de winkel of online.

curtains
gordijnen Verduisterend en lichtdicht
Toon meer producten

Wat is verduisterend?

Verduisterende gordijnen zijn alle gordijnen die licht van buiten bijna helemaal tegenhouden, voor zo'n 75%. Dit zijn meestal gordijnen met twee ‘lagen’ stof in elkaar geweven. Deze wat dikkere stoffen werken daardoor ook een beetje isolerend. Hierdoor blijft de warmte op koude dagen binnen en op zomerse dagen houdt het gordijn warm zonlicht tegen. Vaak is de achterkant van zo’n gordijn wit, wat ook bijdraagt aan een heerlijk koele kamer.

Wist je dat velours gordijnen ook verduisterend zijn én een isolerende werking hebben?

Op de productpagina van onze gordijnen staat aangegeven wanneer het gaat om een verduisterend of 100% lichtdicht gordijn.

Lichtdichte gordijnen

Wil je echt helemaal geen licht door de stof? Dan zoek je geen verduisterende, maar lichtdichte gordijnen. Die stoffen hebben een lichtdichte laag aan de achterkant die voor 100% het licht tegenhoudt. Zelfs wanneer je een zaklamp dicht tegen de stof aanhoudt, zie je helemaal geen licht doorschijnen. Bij Jan Sikkes hebben we genoeg lichtdichte gordijnen. Bekijk ze hierboven; op de productpagina's kun je zien of het gaat om een verduisterend of 100% lichtdicht gordijn.

Let op: licht kan langs de randen van je gordijn nog wel de kamer binnenkomen; dus tussen je kozijn en de stof in, zoals hieronder te zien is. Een 100% donkere kamer is dus nooit te garanderen (helemaal als de zon er fel op staat), maar lichtdichte stof houdt zelf in ieder geval wel al het licht tegen.

Gordijnen voeren

Heb jij je oog laten vallen op een gordijnstof die niet verduisterend is, maar is dat wel je wens? Veel gordijnen kunnen we voeren, waardoor deze verduisterend of lichtdicht wordt. Het gordijn wordt dan wel wat dikker en stugger worden waardoor een enkele plooi het mooiste is. Houdt er rekening mee dat een gevoerd gordijn onderaan minder soepel in de plooi valt dan een niet-gevoerd gordijn.

Onze gordijnvoering is wit, offwhite of ivoor van kleur, zodat je kamer koel blijft wanneer de zon er van buitenaf op schijnt. Bestel je gevoerde gordijnen online en ontvang gratis en vrijblijvend telefonisch advies van onze gordijnspecialisten. Liever face-to-face contact? Ga dan naar jouw Jan Sikkes om de mogelijkheden te bespreken en om de stoffen te voelen.

Kies jouw type gordijn

Denk voordat je jouw zoektocht naar het perfecte gordijn start, ook alvast aan de manier waarop je gordijn afgewerkt moet worden. Heb je een roede, dan kies je een gordijn met ringen, lussen of tunnels. Heb je een rails, dan kies je een gordijn met plooien of een wavegordijn. Lees hier meer over gordijntypen.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

curtains

Gordijnen online bestellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan én ontvang gratis advies van onze gordijnspecialisten. We bezorgen je gordijnen ook thuis als je dat wilt!

Laat het licht maar binnen

Ben je juist op zoek naar gordijnen die wél licht wat doorlaten? Dan kies je voor ‘gewone’ gordijnen (zonder aanduiding ‘verduisterend’ of ‘lichtdicht’) of zelfs voor inbetweens of vitrage. Bekijk hieronder ons aanbod per type:

Bekijk onze gordijntypen