Verduisterende gordijnen

In slaapkamers is het belangrijk dat het er zo donker mogelijk gemaakt kan worden. Op een zomerse dag komt de zon al vroeg op en dan wil je niet gewekt worden door een lichte kamer. Gelukkig zijn er veel gordijnen die licht van buiten goed tegenhouden.

curtains
gordijnen Verduisterende gordijnen
Toon meer producten

Wat is verduisterend?

Onder verduisterend verstaan wij alle gordijnen die licht van buiten bijna helemaal tegenhouden. Dit zijn meestal gordijnen die uit twee ‘lagen’ stof bestaan die in elkaar geweven zijn. Deze wat dikkere stoffen werken daardoor ook nog eens isolerend. Hierdoor blijft de warmte op koude dagen binnen en op zomerse dagen houdt het gordijn warm zonlicht tegen. Vaak is de achterkant van zo’n gordijn wit, wat ook bijdraagt aan een heerlijk koele kamer.

In de omschrijving van ieder gordijn staat aangegeven of het gaat om een verduisterend of zelfs lichtdicht gordijn.

Lichtdichte gordijnen

Wil je echt helemaal geen licht door de stof? Ook dat is mogelijk. Sommige gordijnen hebben een lichtdichte laag aan de achterkant van de stof die voor 100% het licht tegenhoudt en andere gordijnen hebben een extra laag garens meegeweven. Zelfs wanneer je een zaklamp dicht tegen de stof aanhoudt, zie je geen licht doorschijnen. Deze gordijnen noemen we ‘lichtdicht’. Let wel: naast je gordijn kan het licht vaak nog steeds de kamer binnenkomen; dus tussen je kozijn en de stof in. Een 100% donkere kamer is dus nooit te garanderen, maar de stof houdt in ieder geval wel al het licht tegen.

Gordijnen voeren

Heb jij je oog laten vallen op een gordijnstof die niet verduisterend is, maar is dat wel je wens? Sommige gordijnen kunnen we voeren, waardoor deze verduisterend of lichtdicht wordt.

We voeren gordijnen vaak met een stof van lichte kleur, zodat je kamer koel blijft wanneer de zon er van buiten af op schijnt. Ga naar jouw Jan Sikkes om de mogelijkheden te bespreken.

Gordijnvoering

Een greep uit ons assortiment

Verduisterende gordijnen kopen

We hebben een uitgebreide collectie verduisterende en lichtdichte gordijnen. Lees de productomschrijving van het gordijn naar keuze en ontdek of jouw gordijn onder deze categorie valt. Je kunt al onze gordijnen online bekijken en direct de voorraad per winkel controleren.

Bekijk onze collectie

Kies jouw type gordijn

Denk voordat je jouw zoektocht naar het perfecte gordijn start, ook alvast aan de manier waarop je gordijn afgewerkt moet worden. Heb je een roede, dan kies je een gordijn met ringen, lussen of tunnels. Heb je een rails, dan kies je een gordijn met plooien of een wavegordijn. Lees hier meer over gordijntypen.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woning. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Laat het licht maar binnen

Ben je juist op zoek naar gordijnen die wél licht doorlaten? Dan kies je voor ‘gewone’ gordijnen (zonder aanduiding ‘verduisterend’ of ‘lichtdicht’) of zelfs voor inbetweens of een vitrage. Bekijk hieronder ons aanbod per type:

Bekijk onze gordijntypen