Isolerende gordijnen

Nog nooit was het zo belangrijk om energie te besparen en je energierekening zo laag mogelijk te houden als nu. Een goede manier om dit te bereiken, is het isoleren van je woning. Wist je dat je met gordijnen al heel veel kunt doen? Daarbij is stofkeuze, afwerking en manier van ophangen belangrijk. Wij geven tips en advies waar je op moet letten bij isolerende gordijnen. Je kunt ze bovendien bij ons op maat laten maken!

Bijna alle overgordijnstoffen kunnen we voeren en dus isolerend maken. Daarnaast hebben sommige stoffen van zichzelf al een isolerende werking, zoals velours, chenille en lichtdichte gordijnstoffen. Bekijk ze hieronder.

Bestel je isolerende thermo gordijnen op maat in de winkel of online en laat ze thuisbezorgen!

 

curtains
gordijnen Isolerende thermo gordijnen
Toon meer producten

Welke gordijnen isoleren het beste?

Het geheim van isolerende gordijnen is de stilstaande lucht tussen twee lagen stof: de gordijnstof en de voering. De stilstaande lucht vormt een soort muur die kou en tocht tegenhoudt. Je kunt een gordijn voeren met onze daarvoor bestemde gordijnvoeringen of, voor het allerbeste resultaat, met het dikkere cotton-fill (zie foto hieronder). Het is ook mogelijk om je gordijn te voeren met een andere ‘gewone’ gordijnstof.

De voeringstoffen maken je gordijn in zijn geheel wat dikker. Houd er dus rekening mee dat gevoerde gordijnen meer ruimte innemen wanneer ze open zijn en dat niet alle plooisoorten mogelijk zijn. Onze medewerkers kunnen je goed adviseren bij het samenstellen van je gordijn. Dat doen we in de winkel of telefonisch nadat je online hebt besteld.

Isolerende stoffen

Eigenlijk heel logisch: hoe dichter een stof geweven is, hoe minder lucht (en kou) er doorheen kan. Een inbetween of vitrage isoleert vanzelfsprekend minder goed dan een overgordijn. Kies daarom als buitenste laag een dichtgeweven stof: overgordijnen of lichtdichte stoffen. Onze 100% lichtdichte stoffen hebben namelijk aan de achterkant een soort coating waardoor er helemaal geen lucht (en licht) doorheen komt.

Veloursgordijnen

Velours en chenillestoffen hebben een harig oppervlak waarbij zich tussen deze haartjes stilstaande lucht bevindt. Velours en chenille hebben als voordeel dat ze mooi soepel in de plooi vallen en minder ruimte innemen dan een gevoerd gordijn. En ze zien er ook nog eens prachtig uit!

Isolerende gordijnen kopen

Bij Jan Sikkes hebben we een groot assortiment isolerende gordijnstoffen. Dikkere en dichter geweven stoffen isoleren beter dan dunne vitrage. Voor extra isolatie kun je een gordijn laten voeren. Bestel je gordijnen online of bezoek een winkel bij jou in de buurt om onze isolerende stoffen in het echt te zien en voelen. Beide keren helpen onze ervaren adviseurs je graag verder.

Isolerende gordijnen bestellen

Bestel je liever online isolerende thermo gordijnen? Dat kan natuurlijk ook. We nemen na je aanvraag altijd telefonisch contact met je op om je bestelling nogmaals door te lopen. Zo weet je zeker dat de gordijnen voldoen aan jouw wensen en eisen.

Hoe kun je online thermo gordijnen bestellen bij Jan Sikkes?

 • Kies je favoriete gordijnstof (hierboven) en noteer het productnummer.
 • Selecteer jouw Jan Sikkes en vul het bestelformulier in.
 • We nemen telefonisch contact met je op om je bestelling door te lopen.
 • Je ontvangt per mail een vrijblijvende offerte.
 • Akkoord? Dan kun je meteen het bijgevoegde betaalverzoek voldoen.
 • Afhankelijk van de drukte zijn je gordijnen binnen 4 weken klaar voor verzending of afhalen in de door jou geselecteerde winkel.

Isolerende gordijnen op maat

Wil je je gordijnen door ons op maat laten maken? Onze ervaren vakmensen helpen je graag. Je kunt bij ons kiezen uit veel verschillende isolerende stoffen (hierboven te vinden) en afwerkingen. Wil je de isolatiewaarde van je gordijnen verhogen?  Dan adviseren we om je gordijn te voeren met een speciale isolerende stof, cotton fill. Erg effectief om tocht tegen te gaan en om te besparen op je energierekening.

Tips om met gordijnen tocht tegen te gaan:

 • Laat je gordijnen wat langer maken dan de standaard. Op die manier kan de kou minder goed je kamer binnenkomen.
 • Heb je te weinig ruimte naast je kozijn, maar wil je toch dikke gevoerde gordijnen? Kies een rail met een bocht om je kozijn waarmee je meer ruimte creëert.
 • Laat je gordijnen overdag een stukje voor je raam, zodat ze voor de kieren hangen.
 • Vergeet niet je gordijnen te sluiten wanneer het avond wordt (en buiten kouder).
 • Heb je al inbetweens hangen? Hang een extra rail met isolerende overgordijnen op. 
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze gordijnstoffen maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw isolerende gordijnen dus nóg voordeliger!

curtains

Gordijnen online bestellen

Vraag vrijblijvend een offerte aan én ontvang gratis advies van onze gordijnspecialisten. We bezorgen je gordijnen ook thuis als je dat wilt!

Bekijk onze gordijntypen