Glasgordijnen

Ze zorgen voor privacy en dimmen binnenkomend zonlicht; glasgordijnen (we noemen ze ook wel ‘vitrages’) zijn erg functioneel. Vooral in de zomer zijn glasgordijnen prettig, omdat je gewoon kunt genieten van de zon zonder dat er fel licht in je ogen schijnt. En je behoudt gewoon zicht naar buiten, terwijl voorbijgangers niet direct naar binnen kunnen kijken. Glasgordijnen zijn dus ideaal!

Voor een perfect resultaat combineer je glasgordijnen met een overgordijn. Je monteert dus twee rails boven je kozijn waardoor je ook in de avond of in het gehele winterseizoen nog meer privacy kunt creëren. Zo heb je altijd de keuze welk gordijn je dichttrekt. Overgordijnen helpen ook nog eens goed tegen tocht; een geweldige manier om te isoleren.

Bekijk onze glasgordijnen hieronder, vind jouw favoriet en check direct de voorraad per winkel. Bestel online jouw glasgordijnen op maat of kom naar jouw Jan Sikkes voor extra hulp.

curtains
vitrages/inbetweens Onze glasgordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw glasgordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte glasgordijnen voor jouw huis. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Stof vinden voor jouw glasgordijn

Misschien heb jij een landelijke inrichting of is modern design juist helemaal jouw stijl. Bij Jan Sikkes hebben we enorm veel keuze in stoffen voor glasgordijnen. Er zijn moderne effen stoffen, maar we hebben ook meer klassieke vitrages met een subtiel ingeweven dessin. En wist je dat stoffen voor glasgordijnen niet alleen wit of grijs hoeven te zijn? We hebben ook zandkleurige, blauwe of zelfs zwarte glasgordijnen.

Heb jij een kozijn waar je alleen aan de onderkant afscherming wilt? Kies dan een valletje. Dit type glasgordijn is erg eenvoudig op te hangen: de stoffen hebben al afgewerkte gaten, waardoor je ze simpel aan een stok hangt. Ze zijn ideaal voor kleine raampjes in een toilet, naast de voordeur of bijvoorbeeld in caravans, campers of boten. Bekijk ons aanbod valletjes hierboven.

Kies de juiste plooi

Weet jij al welke stof je voor je glasgordijnen wilt gebruiken? Denk dan ook na over de plooiing en verdere afwerking. De glasgordijnstoffen zijn licht van gewicht en vragen daarom om een rijke plooiing. Het allermooiste resultaat krijg je met een waveplooi. Deze plooisoort zorgt ervoor dat de stof altijd perfect verdeeld is en dat oogt erg mooi. Een dubbele- of driedubbele plooi zijn ook goede opties, omdat er veel stof in één plooi zit, waardoor deze ook aan de onderkant van je glasgordijn mooi valt.

Het is bovendien aanbevolen om een loodveter aan de onderkant te zetten of om extra loodjes in de onderzoom te plaatsen. Dit geeft het glasgordijn wat meer gewicht, waardoor het luchtiger en voller valt. Onze gordijnexperts in de winkel kunnen je hierbij helpen, online of in de winkel.

Glasgordijnen voor een moderne look

De laatste jaren zijn transparante gordijnen enorm populair geworden. Er zijn verschillende soorten transparante gordijnen: glasgordijnen/vitrages, maar ook inbetweens. Inbetweens zitten qua transparantie tussen overgordijnen en glasgordijnen in. Beide kun je erg goed combineren met overgordijnen.

Heb jij jouw favoriete glasgordijn gevonden of heb je nog wat hulp nodig bij het maken van je keuze? Meet eerst je kozijn op voordat je je glasgordijn online bestelt of ga naar de winkel voor extra hulp.