Mousseline

Nog nooit gehoord van mousseline? Wedden dat je de stof wel degelijk kent? De stof heeft meerdere namen, zoals luierdoek, hydrofiel of crinkle katoen. Dat doet vast wel een belletje bij je rinkelen! Tegenwoordig wordt de stof steeds vaker geplaatst onder de wat luxere naam ‘mousseline’.

Bekijk hieronder onze collectie mousseline en controleer direct de voorraad van jouw Jan Sikkes.

Stoffen voor jouw project

Vind de mooiste mousseline

fabric
modestoffen Onze collectie mousseline
Toon meer producten
fabric

Niet gevonden wat je zocht?

We hebben veel meer stoffen dan op onze site passen. Bezoek onze winkels voor het complete assortiment.

wicker-basket

Shop stoffen in jouw Jan Sikkes

Stoffen moet je voelen voordat je ze kunt kopen. Kom naar jouw Jan Sikkes om je favoriete stoffen te scoren.

Wat is mousseline?

Deze stof is vaak gemaakt uit katoen en soms een blend met polyester of viscose. De stof heeft een simpele platbinding en is te herkennen aan het typische gekreukte oppervlak. Dat scheelt in het huishouden, want deze stof hoef je dus niet te strijken! Het kreuk-effect geeft jouw creatie een casual, warme en huiselijke look en die wordt sterker naarmate je de stof vaker hebt gewassen. Wil je het kreuk-effect verminderen, dan kun je de stof licht en niet te heet strijken. De stof valt soepel en draagt licht.

Mouseline van Jan Sikkes

Deze stof gaat hard! Bij Jan Sikkes hebben we verschillende soorten mousseline, bedrukt of effen. Vind jouw favoriet online, check de voorraad per winkel en shop mousseline in de Jan Sikkes bij jou in de buurt.

Wat maak je van mousseline?

Deze stof is vooral gewild in de babykamer. Met mousseline maak je zachte doeken, wasbare luiers, dekentjes en nog veel meer voor in de babykamer. En wist je dat de stof zich ook heel goed leent om kleding mee te maken? Maak een modieus jurkje, baggy broekje of lief boxpakje. Bovendien bestaat er meerlaagse mousseline waarmee je wat dikkere kleding of dekens maakt.

Vooral voor luchtige zomerkleding (voor kinderen) is mousseline geschikt. De katoenen grondstof neemt goed vocht op, wordt sterker wanneer het nat is en ademt goed. Bovendien is de stof goed wasbaar, wat erg praktisch is voor baby- en kinderkleding.

Nog meer mooie kinderstoffen

Waar moet je rekening mee houden?

De stof heeft als eigenschap dat het wat kan krimpen tijdens de eerste keer wassen. Doe dit dus voordat je begint te naaien, zodat je creatie niet kleiner uitvalt dan je wilde. En zoals gezegd, hoef je deze stof dus niet te strijken, tenzij je de stof glad mooier vindt. Let dan wel op dat je niet te heet strijkt en stop de stof niet in de droger. Verder is mousseline voor beginners een prettige stof omdat er geen rek in zit. De stof blijft goed liggen en schuift makkelijk onder de naaimachine door.