Spangordijnen

Spangordijnen zijn herkenbaar aan de tunnels; die zitten boven en/of onderaan het gordijn. De tunnels komen door de roedes die weer aan de muur bevestigd zijn. De gordijnstof span je dus letterlijk voor het raam.

Heb je een raam(pje) waar je privacy mist en waar je altijd iets voor wilt hebben? Dan is een spangordijn voor jou de oplossing. De stof zit rijkelijk geplooid voor het raam, waardoor je veel privacy creëert. Spangordijnen zijn bedoeld om altijd gesloten voor het raam te zitten; open en dicht schuiven doe je eigenlijk niet.

Spangordijnen kun je van heel veel verschillende stoffen maken, als de stof maar geschikt is om te plooien. Hieronder zie je onze collectie vitrage/inbetweenstoffen, maar je kunt ook gordijnstoffen kiezen voor je spangordijn. Laat je gordijn door ons op maat maken en ga naar jouw Jan Sikkes voor een offerte op maat.

curtains
vitrages/inbetweens Onze stoffen voor spangordijnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw spangordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte spangordijnen voor jouw huis. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Stof kiezen

De keuze van de stof hangt er vanaf waar het spangordijn wordt geplaatst. Meestal gaat het om ruimtes waar je wel licht wilt hebben, maar geen inkijk. Denk bijvoorbeeld aan een toiletraampje, ramen in de badkamer of in de hal. En ook in caravans, campers en boten zie je soms spangordijnen hangen. 

Stoffen voor vitrages/voiles en inbetweens kun je het beste voor spangordijnen gebruiken, maar de meer lichtwerende overgordijnstoffen zijn ook geschikt. Als ze maar soepel genoeg zijn om rijkelijk te kunnen plooien.

Twijfel je of je de juiste stofsoort hebt uitgekozen voor jouw spangordijnen? Wij helpen je graag de perfecte stof te kiezen en stellen graag samen met jou je gordijnen samen. Vind hier jouw Jan Sikkes en laat direct een offerte opstellen.

Roedegordijnen

Naast spangordijnen kun je ook kiezen voor een roedegordijn. Dit gordijn heeft uitsluitend een tunnel aan de bovenkant. Om het gordijn onderaan toch mooi te plooien, zit in de zoom vaak een loodveter of losse loodjes. Ook roedegordijnen kunnen we voor je op maat maken. Ga naar jouw Jan Sikkes voor een offerte op maat.

Wist je dat roede- en spangordijnen erg handig zijn in caravans, campers en boten? Hier zijn vaak kleine raampjes te vinden en is er weinig ruimte naast de kozijnen. De perfecte oplossing dus! Bovendien kun je de gordijnen makkelijk van de roede afhalen en ze wassen. Erg prettig wanneer je in een nieuw seizoen weer op pad gaat met je boot, caravan of camper.

Pssst! Ons eigen Atelier Sikkes kan de bekleding van jouw caravan, boot of camper vernieuwen. Kies je eigen stof en geef het interieur een make-over.