Gordijnen voor de woonkamer

De laatste jaren zagen we steeds meer woonkamers waarbij de ramen geen of minimale raambekleding hebben. En dat is erg jammer, want met de juiste gordijnen creëer je in jouw woonkamer een gemoedelijke en huiselijke sfeer. Maar gelukkig is het gordijn bezig met een goede comeback en dat komt onder meer doordat ze er nu in nog meer soorten en modellen zijn.

Wil je het bijvoorbeeld licht houden en de sfeer van buiten naar binnen halen? Kies dan voor een mooie inbetween. Deze lichte en enigszins transparante gordijnsoort eist niet veel aandacht op, maar draagt wel bij aan de sfeer in jouw woonkamer. Kies in dit geval wel voor een rijke plooiing, zodat je gordijn ook aan de onderkant perfect valt. Een donker gordijn kan jouw kamer een knusse en rijke sfeer geven. Kies een kleur die perfect past in jouw kleurenpallet en bepaal welke stijl jouw woonkamer heeft. Stem daar je gordijnen op af.

Bekijk onze gordijntypen

Tips voor gordijnen in je woonkamer

  • Meet je kozijn aandachtig op. Het is zonde wanneer je gordijnen te kort of te smal zijn, dus neem hier genoeg tijd voor. Hoe je dat doet? Bekijk hier de video voor de uitleg.

  • Denk na welke functie je gordijnen moeten hebben. Moet jouw woonkamer verduisterd kunnen worden of hangen jouw gordijnen er puur voor de sfeer en verbetering van de akoestiek? Gevoerde gordijnen isoleren, zijn duurzaam én werken verduisterend.

  • Zijn de ramen in jouw woonkamer hoger dan twee meter? Kies dan voor een rijke plooiing in je gordijn. Wanneer je een enkele plooi kiest bij zo’n hoog gordijn, dan zijn onderaan vrijwel geen plooien meer te zien in valt de stof minder mooi. Wil je verzekerd zijn van een altijd perfect vallend gordijn, kies dan voor het revolutionaire wavegordijn.

  • Gordijnen maken een ruimte groter of kleiner. Gordijnen met een donkere tint of opvallende print werken sfeerverhogend en kunnen de kamer knusser maken. Heb je een kleine woonkamer, kies dan lichte gordijnen of inbetweens.

  • Wil je meer hoogte in je woonkamer? Dat kan eenvoudig door je gordijnen helemaal tot de grond door te trekken. Op die manier suggereer je een hogere en grotere kamer en het staat ook nog eens chique.

Kies het juiste ophangsysteem

De manier waarop je gordijnen in je woonkamer hangen, is bepalend voor de functionaliteit en de uitstraling. Kies je een rails, een roede, lussen of ringen? Of ga je voor een rol- of vouwgordijn? Onze medewerkers helpen jou bij het maken van deze keuze. Bezoek jouw Jan Sikkes en bespreek de mogelijkheden. Lees hier alvast wat je allemaal kunt kiezen.

measure-tape

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.