Gordijnen voor de slaapkamer

Een slaapkamer is om heerlijk in weg te dromen, maar dat betekent niet dat deze kamer enkel functioneel nut heeft. Integendeel zelfs! Wanneer je je goed voelt in een ruimte, kom je veel beter tot rust en dat komt je nachtrust weer ten goede.

In welk type interieur jij je goed voelt, is heel persoonlijk. Bepaal daarom welke stijl je in jouw slaapkamer wilt creëren: ben je liefhebber van donkere en warme tinten of ga jij voor luchtig en licht? Voor de meeste mensen geldt in ieder geval dat ze het liefst en het beste slapen in een ruimte waar het donker kan zijn. De gordijnen die je ophangt, moeten dus goed het (ochtend-) licht tegen kunnen houden. Combineer bijvoorbeeld overgordijnen met inbetweens voor een warme uitstraling. 

Bekijk onze gordijntypen

Combineren is goud!

De kans is groot dat jij voor je slaapkamer op zoek bent naar lichtwerende overgordijnen. Wil je toch een meer luchtige uitstraling, dan kun je kiezen voor een combinatie van twee gordijnen of met een inbetweens of vitrage. Samen houden ze jouw slaapkamer vroeg in de ochtend lekker donker en overdag passen ze geweldig goed in jouw lichte interieur.

Een derde mogelijkheid is het combineren van een lichtwerend rolgordijn en een luchtige sfeerverhogende inbetween. De inbetweens maken van een kil kozijn een mooie hoek in de slaapkamer en met de juiste kleurtint, maken ze jouw kamer helemaal af. Het rolgordijn dient om het meeste licht te weren. Ook handig bij een laagstaande zon, waarbij je het gordijn ook halfdicht kunt doen.

Bepaal jouw stijl

Voordat je de gordijnen voor jouw slaapkamer kiest, is het belangrijk dat je rekening houdt met de rest van het interieur. Welke stijl komt het dichtst bij deze kamer? Heb je veel stoere donkerkleurige metalen of zie je meer natuurproducten en lichte kleuren? Wij hebben onze gordijnen in zes stijlen ingedeeld, zodat jij gemakkelijk kunt zien welke gordijnen het beste bij jou en je favoriete stijl passen.

Als je jouw stijl hebt vastgesteld, moet je nog bepalen welke kleur je gordijn moet hebben en van welk materiaal het gemaakt moet zijn. En ga je voor een effen gordijn of maak je een statement met een gordijn met felle print?

Weet je niet waar je moet beginnen? Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw slaapkamer. Neem eens een kijkje in jouw Jan Sikkes en kom letterlijk in aanraking met ons uitgebreide assortiment gordijnstoffen. Ons deskundige winkelpersoneel adviseert je graag!

measure-tape

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.