Rolgordijnen op maat maak je zelf met materialen van Jan Sikkes

Naar de DIY

Rolgordijnen

Je hoeft maar een huiskamer in te stappen en je ziet ze hangen: rolgordijnen zijn overal! Dat komt doordat ze eenvoudig te bedienen zijn en in veel interieurs passen door het strakke uiterlijk. Met rolgordijnen bepaal je zelf hoeveel licht je je kamer binnen laat. Net als vouwgordijnen zijn rolgordijnen geschikt om de lichtinval in huis te regelen en om privacy te creëren. Het gordijn rolt zich in tegenstelling tot het vouwgordijn aan de bovenkant op, waardoor je een strak en vlak geheel krijgt.

Bij Jan Sikkes maken we geen rolgordijnen op maat, maar verkopen we wel alle losse onderdelen die je nodig hebt om dat zelf te doen. En dat is eenvoudiger dan je denkt; we beschrijven het in ons handige stappenplan. Hieronder zie je al onze rolgordijnonderdelen en echte rolgordijnstoffen. Bekijk de voorraad op de productpagina's en shop alles zelf in jouw Jan Sikkes.

curtains
outdoor e.d Onze rolgordijnstoffen
Toon meer producten

Accessoires

om zelf een rolgordijn te maken

measure-tape
fournituren Rolgordijnaccessoires
Toon meer producten

Wat kost een zelfgemaakt rolgordijn?

De prijzen voor rolgordijnstoffen kun je vinden op de productpagina's van de stoffen. De prijzen voor alle onderdelen hebben we voor je opgesomd met daarbij ook een rekenvoorbeeld:

scissor

Zelf rolgordijnen maken

Wij hebben alle materialen om zelf een rolgordijn in elkaar te zetten. En, echt waar, dat is echt veel minder moeilijk dan je denkt.

measure-tape

Gordijnen op maat

Liever gordijnen laten maken? Vitrages, inbetweens, overgordijnen en vouwgordijnen maken we heel voordelig voor jou op maat.

Stof kiezen voor het perfecte rolgordijn

Welke stof voor jouw rolgordijn perfect is, hangt af van de functie die het rolgordijn moet hebben. Is het gordijn bedoeld om bijna al het licht te weren, dan is het handig om een verduisterende rolgordijnstof te kiezen. Wil je een stof die ook warmte tegenhoudt, ga dan voor zonwerend ultrasol! Deze stof weert de zon en houdt je huis in de zomer heerlijk koel.

Daarnaast hebben we 'gewone' rolgordijnstoffen in diverse uni kleuren. Deze stoffen houden het meeste licht tegen en creëren privacy zoals je dat verwacht. Het is geen oneindig assortiment, maar de meest gangbare kleuren kun je bij ons vinden. Onze stoffen zijn 200 cm breed en de lengte kun je zelf bepalen. Je merkt: hoe afwijkender de maat van je rolgordijn moet zijn, hoe voordeliger het wordt om er zelf eentje te maken. 

Rolgordijnen combineren

Wil je nóg meer licht tegenhouden, bijvoorbeeld bij de randen van je kozijn? Dan helpt het om ook overgordijnen op te hangen. Dit komt de akoestiek enorm ten goede en deze gouden combinatie geeft je de mogelijkheid te spelen met de raambekleding.

Rolgordijnen combineren met gordijnen? Een gouden combinatie! Bekijk ons aanbod gordijnen.

Zelf maken? Zo gepiept!

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar een rolgordijn maak je eenvoudig zelf! Er komt geen naaimachine aan te pas en alle materialen die je nodig hebt, hebben wij in ons assortiment. Wanneer je zelf je rolgordijnen maakt, bespaar je ook nog enorm op de kosten, helemaal als je afwijkende kozijnmaten hebt! In deze DIY laten we zien hoe je dit makkelijk zelf doet.

Heb je toch nog hulp nodig? Geen probleem, wij weten alles van rolgordijnen en kunnen je eenvoudig op weg helpen. Ga gerust naar jouw dichtstbijzijnde Jan Sikkes en vertel (of laat zien) waar je hulp bij nodig hebt. Ook kun je in de winkels onze gehele collectie rolgordijnstoffen en -accessoires bekijken.

Zonwering

Ben jij op zoek naar goede zonwering voor buiten? Ook deze stoffen vind je bij Jan Sikkes. We hebben tal van stoffen voor terrasoverkappingen, markiezen, screens en andere zonneschermen. En heb jij een kapotte parasol of luifel? Juist, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Naast de juiste stoffen hebben we ook gereedschappen en handige accessoires om zelf reparaties te doen. Wel zo voordelig!

Bekijk alle outdoorstoffen