Rolgordijnen op maat maak je zelf met materialen van Jan Sikkes

Naar de DIY

Rolgordijnen

Je hoeft maar een huiskamer in te stappen en je ziet ze hangen: rolgordijnen zijn overal! Dat komt doordat ze eenvoudig te bedienen zijn en in veel interieurs passen door het strakke uiterlijk. Met rolgordijnen bepaal je zelf hoeveel licht je je kamer binnen laat. Net als vouwgordijnen zijn rolgordijnen geschikt om de lichtinval in huis te regelen en om privacy te creëren. Het gordijn rolt zich in tegenstelling tot het vouwgordijn aan de bovenkant op, waardoor je een strak en vlak geheel krijgt.

Maak zonwerende rolgordijnen met soepele ultrasol! Deze stof weert de zon en houdt je huis in de zomer heerlijk koel.

Rolgordijnen maak je eenvoudig zelf! Bekijk de geschikte rolgordijnstoffen hieronder, vind jouw favoriet en check direct de voorraad per winkel. Kom naar jouw Jan Sikkes om de stof te scoren en voor bijbehorende accessoires.

curtains
outdoor e.d Onze rolgordijnstoffen
Toon meer producten
scissor

Zelf rolgordijnen maken

Wij hebben alle materialen om zelf een rolgordijn in elkaar te zetten. En, echt waar, dat is echt veel minder moeilijk dan je denkt.

measure-tape

Gordijnen op maat

Liever gordijnen laten maken? Vitrages, inbetweens, overgordijnen en vouwgordijnen maken we heel voordelig voor jou op maat.

Stof kiezen voor het perfecte rolgordijn

Ons assortiment in rolgordijnstoffen is groot waardoor er voor iedereen een geschikte stof of kleur bij zit. Welke stof voor jou perfect is, hangt af van de functie die het rolgordijn moet hebben. Is het gordijn bedoeld om bijna al het licht te weren, dan is het handig om een verduisterende rolgordijnstof te kiezen.

Vind je privacy belangrijk en mag er best een klein beetje licht de kamer binnenkomen, dan zijn 'gewone' rolgordijnstoffen voldoende. Je kunt er in dat geval voor kiezen om je raam ook nog met overgordijnen aan te kleden. Dit komt de akoestiek enorm ten goede en deze gouden combinatie geeft je de mogelijkheid te spelen met de raambekleding. Bovendien sluit je met gordijnen de randen om het rolgordijn goed af, waardoor je echt een donkere kamer creëert. 

Rolgordijnen combineren met gordijnen? Een gouden combinatie! Bekijk ons aanbod gordijnen.

Zelf maken? Zo gepiept!

Misschien had je er nog niet aan gedacht, maar een rolgordijn maak je eenvoudig zelf! Er komt geen naaimachine aan te pas en alle materialen die je nodig hebt, hebben wij in ons assortiment. Wanneer je zelf je rolgordijnen maakt, bespaar je ook nog enorm op de kosten, helemaal als je afwijkende kozijnmaten hebt! In deze DIY laten we zien hoe je dit makkelijk zelf doet.

Heb je toch nog hulp nodig? Geen probleem, wij weten alles van rolgordijnen en kunnen je eenvoudig op weg helpen. Ga gerust naar jouw dichtstbijzijnde Jan Sikkes en vertel (of laat zien) waar je hulp bij nodig hebt. Ook kun je in de winkels onze gehele collectie rolgordijnstoffen en -accessoires bekijken.

Zonwering

Ben jij op zoek naar goede zonwering voor buiten? Ook deze stoffen vind je bij Jan Sikkes. We hebben tal van stoffen voor terrasoverkappingen, markiezen, screens en andere zonneschermen. En heb jij een kapotte parasol of luifel? Juist, ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Naast de juiste stoffen hebben we ook gereedschappen en handige accessoires om zelf reparaties te doen. Wel zo voordelig!

Bekijk alle outdoorstoffen