Overgordijnen

Geen interieur kan zonder: goede overgordijnen. Dit zijn gordijnen die licht goed tegenhouden en die je kunt combineren met inbetweensvitrage, vouwgordijnen of rolgordijnen. Zo kun je bijvoorbeeld overdag alleen de vitrage dicht doen en 's avonds, wanneer je wat meer privacy wilt, doe je ook de overgordijnen dicht. Een perfecte combi!

Bekijk hieronder een deel van onze uitgebreide collectie overgordijnen en bestel je gordijnen online of in de winkel.

curtains
gordijnen Onze overgordijnen
Toon meer producten
curtains

Overgordijnen online bestellen

Overgordijnen bestel je nu online mét gratis hulp en advies. Onze gordijnspecialisten nemen contact met je op om je te helpen bij je bestelling.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw overgordijnen dus nóg voordeliger!

Overgordijnen op maat laten maken

Om overgordijnen op maat te laten maken, zul je een aantal keuzes moeten maken: de stof, de maakwijze en de afwerking.

 1. Hierboven zie je een deel van onze collectie overgordijnstoffen. Je hebt het vast al gezien, er is behoorlijk veel keuze! Misschien weet je al welke kleur of print je wilt of welk type materiaal je gordijn moet hebben. Je kunt ook aan de hand van je woonstijl een gordijnstof kiezen.
 2. Bepaal nu de maakwijze van je overgordijn. We hebben het hier over de plooisoort en over de wijze van ophangen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  Enkele plooi

  Veelgebruikte plooi die volstaat bij stevige, dikkere stoffen, wanneer een stof gevoerd is en bij korte gordijnen. Bevestiging aan een rail.
  Dubbele plooi (of vlinderplooi)
  Een dubbele plooi zorgt voor een rijkere plooi. Dit is aan te raden bij een normaal tot hoog gordijn. Hoe meer plooien, hoe dunner de stof moet zijn. Bevestiging aan een rail.
  Driedubbele plooi (of triplooi)
  Deze plooi is het meest geschikt voor dunnere stoffen (vitrages of inbetweens) of hele hoge raampartijen. Een rijke plooiing zorgt ervoor dat de stof ook onderaan mooi golft. Bevestiging aan een rail.
  Waveplooi
  De meest trendy en elegante plooi, omdat een wavegordijn altijd en overal perfect valt. Vooral met grote raampartijen is een waveplooi aan te raden, mede doordat een wavegordijn tot een dun pakket naast het raam te 'vouwen' is. Geschikt voor erg veel stofsoorten. Wavegordijnen bevestig je aan een rail.

  Daarnaast kun je nog kiezen uit ringengordijnen: ringen die in de stof geslagen worden of ringen waaronder een plooigordijn hangt. In beide gevallen hangen deze gordijnen aan een roede.

 3. Tot slot kies je uit een aantal afwerkingen: wil je onderaan een zoom (met gewichtjes in de hoeken) of volstaat een loodveter? Je kunt je gordijn bovendien laten voeren, zodat deze helemaal lichtdicht wordt of wanneer je de stof een isolerende functie wilt geven. Ook kunnen we een embrasse maken waarmee je het gordijn sierlijk bij elkaar houdt naast je kozijn. Dit geeft een klassieke look.

Gratis en vrijblijvend advies

Het kan best lastig zijn om overal een keuze in te maken. Je bestelt immers niet elke dag gordijnen. Geen probleem, wij weten alles van gordijnen en helpen je graag. Je kunt naar één van onze 10 winkels komen, zodat we daar face-to-face- advies kunnen geven. Je kunt de stoffen even voelen en vergelijken met elkaar.

Een andere mogelijkheid is online bestellen. Ook dan nemen altijd gratis en vrijblijvend contact met je op om je wensen door te nemen en zo samen een perfect gordijn samen te stellen. 

In beide gevallen ontvang je direct een geheel vrijblijvende offerte en weet je dus gelijk wat je gordijn gaat kosten. Je mag er even over nadenken of je gordijn meteen bestellen. Je kunt je gordijn binnen 4 weken ophalen in de winkel of thuis laten bezorgen.

Gordijnen online bestellen