Gordijnen op maat

  1. Bekijk ons aanbod gordijnen, kies je favoriet en bedenk alvast welke afwerking je wilt (bekijk de mogelijkheden hieronder).
  2. Meet je kozijn(en) op. Lees hier hoe je dat doet.
  3. Ga naar de winkel en geef de maten en de gekozen stof door. Heb je nog geen keuze kunnen maken of wil je extra advies? Onze medewerkers helpen je graag. Je krijgt vervolgens in de winkel een prijsopgave waarna je direct de bestelling kunt doen. Je mag er natuurlijk ook langer over nadenken; de offerte geldt 18 dagen.
  4. Na de aanbetaling gaan we direct voor je aan de slag. Binnen drie weken ligt de bestelling voor je klaar in de winkel.
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis gemaakt

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woning. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Maakwijzen

Ga je voor een (over-) gordijn, inbetween of vitrage? Denk dan ook alvast na hoe je het gordijn op wilt hangen: op roede of rails. Beide hebben hun eigen voordelen:

Roede
De roede bevestig je aan de muur. Vervolgens kies je uit twee mogelijke afwerkingen van je gordijn: met ringen of tunnels. Deze gordijnen hebben een landelijke/klassieke look en dit past in veel interieurs.

En zijn ook ringen die je aan een plooigordijn kunt bevestigen. Voordeel hiervan is dat een stof beter plooit en dat geeft wat meer privacy bij inbetweens of vitrages. Bovendien is dit een wat goedkopere oplossing dan ingeslagen ringen en gaat het openen en dichtdoen van zo'n gordijn iets makkelijker.

Rails
Deze hang je bij voorkeur aan het plafond. Is dit niet mogelijk, dan kun je een rail ook met wandsteunen aan de muur hangen. Een voordeel van een rail is dat het gordijn makkelijk opent en sluit. Bovendien kun je aan een rail verschillende gordijntypen hangen:

  • Plooigordijn: deze ken je vast en zeker. Soms volstaat een enkele plooi, maar bij inbetweens en vitrages is het raadzaam om een vlinder- (zie foto) of triplooi te kiezen. Je hebt dan meer stof per plooi, waardoor een luchtige inbetween of vitrage mooier valt.
  • Wavegordijn: dit is de nieuwste uitvinding in gordijnwereld en beter dan dit kan het bijna niet worden. Wavegordijnen openen en sluiten heel soepel, de plooiing is altijd vol en gelijkmatig en je kunt het gordijn als een dun pakketje invouwen naast je kozijn. Bovendien heeft het een moderne uitstraling.

Afwerkingen

Naast de verschillende maakwijzen kun je ook keuzes maken in de afwerking van je gordijn. 

Zoom of loodveter
De onderkant van je gordijn verdient ook een mooie afwerking. Je kunt kiezen voor een zoom met loodjes in de hoeken of een loodveter. Beide geven je gordijn wat meer gewicht aan de onderkant en zorgen ervoor dat de plooien ook onderaan zichtbaar blijven. Wanneer je kiest voor een inbetween of voile is dit een must, omdat deze stoffen van zichzelf erg licht zijn. Extra plooien (vlinderplooi of triplooi) raden we in dit geval ook aan.

Voor een zoom hebben we extra stof nodig. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar bij kamerhoge stoffen kan een zoom niet altijd. Een kamerhoge stof heeft namelijk een maximale hoogte (en onbeperkte breedte) en het kan zo zijn dat je gordijn met zoom hoger uitkomt dan de hoogte van de stof. In zo'n geval biedt een loodveter de oplossing. Lees hier meer over kamerhoge stoffen.

Voering
Heb je een stof gevonden, maar houdt deze niet genoeg licht tegen voor bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan kun je ervoor kiezen je gordijn te laten voeren. Gordijnvoering is meestal licht van kleur (wit of ivoor) en dit heeft bovendien een verkoelende werking.

Passend advies in de winkel

Je hebt het in de gaten: er is heel veel mogelijk! Met al die verschillende maakwijzen, afwerkingen en de stofkeuze helpen wij je graag. Meet je kozijn op en kom naar de winkel voor passend advies. Wij maken ter plekke een offerte en kunnen, als je dat wilt, direct aan de slag met je gordijn. Binnen drie weken ligt het gordijn al voor je klaar!

Ga naar jouw Jan Sikkes

Bekijk ons aanbod raambekleding

Afwijkende maten

Een kant-en-klaar gordijn is makkelijk, maar is door de beperkte mogelijkheden lang niet geschikt voor elk kozijn. Ieder huis heeft andere kozijnen met eigen afmetingen en ieder interieur vergt een eigen aanpak op gebied van raambekleding. Bij ons kun je super voordelig en snel gordijnen op maat laten maken. We hebben een ruim assortiment stoffen en accessoires waardoor bijna alles mogelijk is.

curtains

Gordijnen in jouw stijl

Voor iedereen is er een perfect gordijn. Kies jouw favoriete woonstijl en vind jouw perfecte gordijn.

scissor

Het geheim van Jan Sikkes

Hoe we onze gordijnen zo voordelig kunnen aanbieden? Door onze unieke formule!