Zijden gordijnen

Heb jij een klassiek interieur of wil je een elegante sfeer creëren in je kamer? Overweeg eens gordijnen van zijde. Met prachtige kleuren en een schitterend glad oppervlak passen zijden gordijnen perfect in jouw interieur. Kies voor subliem ingeweven dessins of voor een uni gordijn in de kleur die matcht met jouw woonstijl.

Bekijk onze collectie gordijnen van zijde in jouw Jan Sikkes. Je kunt daar bij onze vakkundige medewerkers terecht voor advies en een offerte op maat.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Oorsprong van zijde

Zijde is een echt natuurproduct. De grondstof wordt gewonnen van de cocon van de zijderups. Deze cocon bestaat uit hele sterke en lange zijdedraden. Die draden worden vervolgens afgehaspeld, waardoor er enorme draden afkomen. Wist je dat één cocon ongeveer 3000 meter draad bevat waar maximaal 900 meter zijdedraad vanaf gehaspeld kan worden?

Er zijn natuurlijk basic effen gordijnen, maar we hebben ook zijden gordijnen in prachtige dessins. Deze zijn vaak ingeweven en geven de stof een nog elegantere uitstraling.

Wilde zijde

Zijde is een geweldig natuurproduct en komt in vele vormen voor. Meestal is zijde glad en heeft het een regelmatig uiterlijk, maar het kan ook juist een grof en onregelmatig uiterlijk hebben. De draden zijn dan afkomstig van een andere rupssoort: we noemen dit wilde zijde of Tussah zijde.

Wat zijn de voordelen?

Zijde is enorm sterk; het is de sterkste natuurlijke vezel die er is. Voordeel hiervan is dat de draden na wassen en kreuken vrij snel herstellen. Zijden gordijnen hoef je dus niet te strijken, omdat de kreuken er vanzelf weer uit gaan. Gewoon ophangen en afwachten maar.

Ook is zijde zelfdovend (brandvertragend) en isolerend. Erg handig natuurlijk wanneer je een kamer op het oosten of noorden hebt waar weinig zon op staat. De gordijnden houden warmte vrij lang binnen en helpen jouw kamer op temperatuur te houden. In de zomer helpt de stof juist om een koele kamer lekker koel te houden.

Hoe was je gordijnen van zijde?

Ondanks de vele voordelen, is en blijft zijde een natuurproduct dat je niet zo ‘zorgeloos’ kunt behandelen als kunstvezels. Wij raden daarom aan om altijd je zijden gordijnen chemisch te laten reinigen. Dan zit je altijd goed. Heb je nare geurtjes in je gordijnen? Hang ze dan eens uit in de buitenlucht. En, zoals we al noemden, zijden gordijnen hoef je vervolgens niet te strijken, omdat de kreuken er vanzelf uitgaan.

Meer over gordijnen wassen

Meer gordijnmaterialen

Lees de voor- en nadelen