Polyester gordijnen

Veel mensen geven snel de voorkeur aan natuurlijke stoffen, maar dan ga je voorbij aan de vele voordelen van polyester. Deze synthetische stof heeft namelijk teveel voordelen om zomaar links te laten liggen! De stof is kleurvast, sterk, krimpt niet en komt voor in vele variaties.

Bekijk hieronder onze collectie gordijnen van polyester en controleer meteen de voorraad per winkel. Ga naar jouw Jan Sikkes voor advies en een offerte op maat.

Bekijk onze polyester gordijnen

curtains
gordijnen Polyester
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Voordelen van polyester

Zoals we bijna allemaal wel weten, is polyester een synthetische (kunst-) vezel. Dit betekent dat het door de mens is vervaardigd met de eigenschappen die gewenst zijn. Polyester heeft o.a. als eigenschappen dat het heel sterk en zeer kleurvast is.

Polyester gordijnen kun je hierdoor goed en langdurig in de zon hangen. Heb je een raam op het zuiden, dan kun je hier dus prima een gordijn van deze stof voor hangen. Ook is polyester geschikt voor vochtige ruimtes, omdat de stof niet uitrekt en snel weer droogt. Bovendien heeft het een laag krimppercentage; iets waar katoen en linnen veel meer last van hebben.

Polyester van Jan Sikkes

Wij zouden Jan Sikkes niet zijn als we niet een enorme keuze uit polyester gordijnstoffen hebben. Dof of glanzend, losjes geweven of heel dicht, gemixt met katoen of linnen en in effen kleuren of met weelderig dessin; bij ons vind je het allemaal.

Sommige gordijnen zijn verduisterend of zelfs 100% lichtdicht; erg geschikt voor de slaapkamer of andere kamers die je af wilt kunnen sluiten van daglicht. Twijfel je over de maakwijze van je gordijn? Wij helpen je hierbij. Met plooien, op rails of roede en kamerhoog of niet, wij maken je wegwijs en samen komen we er uit.

Polyester gordijnen bestellen

Ga naar jouw Jan Sikkes om ons complete assortiment te bekijken (ja, we hebben echt nog veel meer stoffen dan op onze website staan) en laat je adviseren door ons kundige personeel. Laat een offerte opstellen en, als je dat wilt, bestel jouw gordijn direct in de winkel.

Vind jouw Jan Sikkes

Hoe was je gordijnen van polyester?

Gordijnen van deze stof hebben een minimale krimp na het wassen en dit kun je dus heel goed thuis doen. Wees wel altijd voorzichtig met wassen: was niet teveel tegelijk, niet teveel centrifugeren en was zeker niet te heet. Voor de zekerheid raden wij daarom altijd chemische reiniging aan, dan zit je altijd goed. En hebben je gordijnen nare geurtjes? Hang ze in de buitenlucht, daar knappen ze zeker van op.

Meer over gordijnen wassen

Meer gordijnmaterialen

Lees de voor- en nadelen