Linnen gordijnen

Linnen is voor velen één van de favoriete gordijnstoffen. Dat komt doordat het een natuurlijke look en feel heeft en dus heel goed past bij woonstijlen als ‘Landelijk’, ‘Scandinavisch’ en ‘Oriëntal’. Kies 100% linnen of ga voor een blend, jij maakt de keuze.

Bekijk een deel van onze linnen gordijnen hieronder en check de voorraad per winkel. Ga naar jouw Jan Sikkes voor een nog veel breder aanbod, vakkundig advies en een offerte op maat.

Bekijk een deel van onze linnen gordijnen

Ga naar de winkel voor een compleet aanbod

curtains
gordijnen Linnen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Voordelen van linnen

Linnen is een plantaardige vezel die wordt gemaakt van vlas. Mensen die linnen kiezen, doen dit vaak om de typische, onregelmatige uitstraling ervan. Hierdoor krijgt een kamer meteen de natuurlijke uitstraling die door velen mooi gevonden wordt.

Linnen heeft naast het mooie uiterlijk wel een aantal minder handige eigenschappen. Zo heeft de stof een krimppercentage tot 10% na wassen en kan de stof (vooral bij donkere gordijnen) na enige tijd verkleuren als het op een plek in de felle zon hangt. Om dit op te lossen, is linnen vaak gemixt met andere stoffen, zoals polyester. De kleurvastheid is beter en ook het krimpen is minder aan de orde.

Echt 100% linnen is, door de natuurlijke oorsprong, een wat duurdere gordijnstof. Heb je een minder groot budget, ga dan voor een blend met katoen, polyester of kies een gordijn met alleen linnenlook (gemaakt van bijv. katoen of polyester). Op die manier heb je wel de look, maar niet de prijs die erbij hoort.

Linnen gordijnen wassen

Omdat linnen een vrij hoog krimppercentage heeft, kun je gordijnen van deze stof beter niet zelf wassen. De gordijnen gaan zeer waarschijnlijk een stukje korter worden en dat is niet wat je wilt.

Bevatten je gordijnen alleen vieze geurtjes, hang ze dan een tijdje in de buitenlucht. Op die manier wordt de stof gelucht en ruikt het weer fris. Heb je echt vlekken of viezigheid in de stof, dan raden we aan om chemisch te laten reinigen. Bekijk al onze wasinstructies hier.

Linnen van Jan Sikkes

Bedrukt met de mooiste prints, geweven in prachtige dessins of gewoon basic uni; bij Jan Sikkes hebben we alle soorten linnen gordijnen die je kunt bedenken. Sommige stoffen zijn los geweven en andere zijn stevig en laten bijna geen licht door. Laat jouw linnen gordijnen door ons op maat maken en kies de stof die jij het mooiste vindt.

Vind jouw Jan Sikkes

Meer gordijnmaterialen

Lees de voor- en nadelen