Katoenen gordijnen

Gordijnen van katoen zijn al sinds jaar en dag populair. Het natuurlijke karakter en uiterlijk spreekt veel mensen aan. De keuze is enorm; er zijn gordijnen van 100% katoen, gemixt met linnen of polyester, in een effen kleur of met dessin en in ontelbaar soorten wevingen. Er is een katoenen gordijn voor iedereen!

Bekijk hieronder onze collectie gordijnen van katoen en bekijk de voorraad per winkel. Ga naar jouw Jan Sikkes voor advies en een offerte op maat.

Bekijk onze katoenen gordijnen

curtains
gordijnen Katoen
Toon meer producten
Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Voordelen van katoen

Veel mensen geven de voorkeur aan gordijnen van katoen. Katoen is geliefd, omdat het een natuurvezel is die deze natuurlijke uitstraling heeft en ook zo aanvoelt. Katoen is sterk en slijtvast en hierdoor kun je het bijvoorbeeld (niet te heet) strijken.

Nadelen zijn er ook: in de volle zon kan een katoenen gordijn verkleuren, na wassen kreukt het aardig (maar strijken is dus wel mogelijk) en er is een grote kans dat je gordijn krimpt. Houd rekening met een krimppercentage van 10%. Wees daar dus erg voorzichtig mee. Hoef je niet te wassen, omdat je gordijn alleen nare geurtjes heeft, was dan niet, maar hang ze in de buitenlucht. Hier knapt je gordijn al een heel stuk van op.

Het juiste gordijn vinden

Dat kan voor sommigen nogal een zoektocht zijn. Begrijpelijk! Er is enorm veel aanbod en hoe kies je tussen al die verschillende soorten jouw favoriet? Daar schieten wij te hulp. Bekijk ons aanbod online, lees onze blogs ter inspiratie en ga naar jouw Jan Sikkes. Daar staan vakkundige medewerkers voor je klaar om samen met jou het perfecte gordijn samen te stellen.

Mocht je dat willen, dan stellen we in de winkel direct een vrijblijvende offerte voor je op. Ben je eruit? Hoera! Dan kunnen we jouw gordijnen maken en binnen twee weken liggen ze voor je klaar in de winkel.

De volgende stap

Oke, je weet nu dat je gordijnen van katoen wilt, maar hoe kies je de juiste kleur? En wil je met of zonder dessin? De stofkeuze hangt af van jouw smaak en de rest van je interieur. Het bepalen van je eigen woonstijl helpt je dus bij het vinden van de perfecte stof. Op die manier filter je al een heleboel stoffen en wordt jouw zoekgebied steeds kleiner. Kies je favoriete woonstijl en bekijk de bijbehorende gordijnen.

Naar de woonstijlen

Meer gordijnmaterialen

Lees de voor- en nadelen