Witte gordijnen

Heb je een kleine kamer en wil je die zo groot mogelijk laten lijken? Kies dan voor lichte kleuren en zorg ervoor dat je gordijnen hiermee matchen. Wit maakt ruim en licht en hierdoor zul je optisch een grotere kamer krijgen. Ook lijkt je (witte) kozijn groter met gordijnen in diezelfde witte kleur, doordat je de afscheiding tussen buiten en binnen niet benadrukt.

Vind witte gordijnen

Bekijk deze woonstijlen

Stylingtips

Witte gordijnen passen bij woonstijlen waarbij luchtigheid en licht belangrijk zijn. Denk aan strakke moderne kamers, maar ook aan klassiek, landelijk en Scandinavisch. Zonlicht hoort in deze interieurs zoveel mogelijk binnen te komen en met witte gordijnen bereik je dat effect. Kies voor een semi-transparante inbetween of voile/vitrage om die luchtigheid extra naar voren te laten komen.

Bij twijfel is wit al gauw goed. Het is een neutrale kleur en hiermee vallen je gordijnen niet direct op. Heb je donkere muren en wil je jouw gordijnen onopvallend houden? Dan kies je voor gordijnen in diezelfde donkere kleurtint of eentje die daarbij past. Witte gordijnen vallen dan immers juist op (wat niet negatief hoeft te zijn overigens).

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Licht tegenhouden

Wees niet bang dat je witte gordijn weinig licht tegenhoudt. Er zijn genoeg gordijnen met lichte kleur die verduisterend of zelfs helemaal lichtdicht zijn. En zo niet, dan kun je in de meeste gevallen de stof nog laten voeren. Op die manier heb je én lichte gordijnen én de mogelijkheid om je kamer af te sluiten van zoveel mogelijk daglicht. Ideaal voor de slaapkamer bijvoorbeeld.

Licht binnenlaten

Niet iedereen hangt gordijnen op om licht tegen te houden. Ze bevorderen ook de akoestiek in je kamer, helpen bij de aankleding ervan en creëren privacy. Wanneer dit het geval is, kun je naast overgordijnen ook kiezen voor inbetweens. Dit zijn semi-transparante gordijnen die de laatste drie functies goed vervullen. Ook kun je kiezen voor voiles/vitrages. Deze zijn nog een tikje transparanter en luchtiger. Voor beide gordijntypen geldt: ze zijn prachtige in een witte kleur!

Witte gordijnen afwerken

Bedenk op welke manier je jouw gordijnen wilt ophangen: op roede of rails. Kies je voor een roede, dan werken we jouw gordijnen af met lussen, ringen of tunnel. Kies je voor rails, dan maken we plooien (enkel, dubbel of driedubbel) of een wavegordijn. Ga naar jouw Jan Sikkes voor advies en een offerte op maat.

Vind jouw Jan Sikkes

Vergelijkbare gordijnkleuren

Lees stylingtips en bepaal jouw kleur