Rode gordijnen

Creëer warmte en een klassieke sfeer met rode gordijnen. Helderrood of bordeaux, rood is er in vele tinten. Donkerrood is perfect voor ruimtes die wel wat warmte kunnen gebruiken en een lichtere roodtint laat jouw gordijnen lekker opvallen.

Vind jouw favoriete rode gordijnen tussen onderstaande bijpassende woonstijlen en laat een offerte op maat opstellen in jouw Jan Sikkes.

Vind rode gordijnen

Bekijk deze woonstijlen

Rode gordijnen stylen

De kleur rood toepassen in je interieur wordt door veel mensen als best gedurfd ervaren. Begrijpelijk, het is een sterke kleur die best aanwezig kan zijn in je kamer. Toch is het een prachtige kleur voor gordijnen. Heb je bijvoorbeeld veel hout in je interieur? Dan staat rood daar heel mooi bij. Het geeft je kamer een mooi kleuraccent en een warm gevoel.

Laat de rode kleur (of tinten die daar dichtbij liggen) terugkomen in accessoires of, als je durft, in een meubel. Ook is het mooi om een roodtint te gebruiken op de muur waar je gordijn tegenaan hangt. Op die manier creëer je ondanks de felle kleur rust in je kamer. Zo wordt het een mooi, warm en sfeervol geheel.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Materiaal kiezen

Linnen gordijnen geven een heel ander uiterlijk dan bijvoorbeeld veloursgordijnen van polyester. Ongeacht de kleur die je kiest, is dus de materiaalkeuze ook heel belangrijk. Velours geeft je kamer een klassiek tintje, grof geweven linnen of katoen heeft een meer natuurlijke, landelijke uitstraling en gordijnen met glans zorgen voor een chique touch.

Denk ook aan de afwerking van je gordijn. In een klassieke stijl kun je kiezen voor een ringengordijn of het royaal geplooide wavegordijn. Ga je voor een wat dunner gordijn, een inbetween, kies dan voor een rijke plooiing. Dat kan wederom met een waveplooi of een dubbele of vlinderplooi aan een rails.

Rode gordijnen van Jan Sikkes

Zoals je van ons gewend bent, hebben we ook in rode gordijnen een breed assortiment. Een deel daarvan kun je online bekijken, maar de meeste rode gordijnen liggen in onze winkels. Heb je hier dus niet gevonden wat je zocht? Ga dan naar jouw Jan Sikkes en vind jouw perfecte gordijnstof. We kunnen je in de winkel ook direct adviseren over materiaal, maakwijze en afwerking en we stellen direct een offerte voor je op.

Vind jouw Jan Sikkes

Vergelijkbare gordijnkleuren

Lees stylingtips en bepaal jouw kleur