Paarse gordijnen

Paars is een kleur die in maar weinig interieurs terugkomt. Zo jammer! De kleur kan een kamer heel elegant en klassiek maken en van het juiste materiaal komt een paars gordijn prachtig tot z’n recht. Combineer met zwart, antraciet, mooie donkere metalen en je hebt als snel een chique sfeer neergezet.

Bekijk een aantal paarse gordijnen via de bijbehorende woonstijlen hieronder of ga naar één van onze winkels voor het complete assortiment. Het zal je verbazen hoeveel keuze je bij ons hebt!

Vind paarse gordijnen

Bekijk deze woonstijlen

Paars in je woning

Het is de kleur van spiritualiteit en geestelijkheid en daarom wordt paars gekoppeld aan rust, sereniteit en elegantie. Net als alle kleuren komt ook paars in meerdere tinten voor. Paars dat neigt naar roze (klaverpaars) is een levendige kleur en kan best aanwezig zijn in je interieur. Pas dit dus gematigd toe. Paars dat meer naar blauw neigt (denk aan lavendelkleur) is neutraal en komen we ook wat vaker tegen in het interieur. Deze kleur kun je heel goed in je woon- of slaapkamer gebruiken.

Paars velours past heel goed in landelijk klassieke interieurs, net als glanzende stoffen. Maar wist je dat ook katoenen gordijnen met mattere look mooi zijn in paars? Dit geeft je kamer weer een compleet andere uitstraling.

Kies jouw tint

Kijk eens goed naar de kamer waar je paarse gordijnen op wilt hangen. Heb je de ruimte en genoeg lichtinval in je kamer? Durf dan voor een dieppaarse kleur te gaan. Combineer met donkergroen of donkerblauw voor een rijke, luxe look.

Is je kamer aan de kleine kant, wees dan spaarzaam met paars. Alleen gordijnen in een mooie lichte lila tint creëert al veel sfeer en in de rest van je inrichting kun je details terug laten komen. Combineer met andere lichte kleuren om je kleine kamer zo ruim mogelijk te laten lijken. Je gordijnen mogen tot de grond komen. Hiermee benadruk je namelijk de hoogte van je kamer.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Paarse gordijnen kopen

Ook voor paarse gordijnen ga je naar Jan Sikkes. We hebben veel keuze in verschillende paarstinten; of het nu met print of rustig effen is. Bekijk een deel van onze paarse gordijnen online of ga naar de winkel voor het complete assortiment. Laat dan direct een offerte opstellen voor gordijnen op maat en, mocht je dat willen, dan kun je meteen je gordijnen bestellen.

Vind jouw Jan Sikkes

Vergelijkbare gordijnkleuren

Lees stylingtips en bepaal jouw kleur