Beige gordijnen

Welke kleuren je ook in je interieur hebt, beige gordijnen passen bijna altijd. Het is een neutrale kleur die niet opvalt en in de meeste interieurs opgaat in de achtergrond. Wanneer je beige of een andere natuurtint kiest, heb je de ruimte om in de rest van je interieur nog alle kanten op te gaan. Je kunt beige combineren met pasteltinten, felle heldere kleuren, erg licht of juist donker.

Vind beige gordijnen

Bekijk deze woonstijlen

Stylingtips

Over het algemeen zien we beige of soortgelijke natuurtinten terug in landelijk/klassieke woonstijlen, Scandinavisch en vintage. Maar, zoals we al noemden, eigenlijk past beige in iedere stijl. Combineer beige gordijnen met lichte kleurtinten voor een lichte, luchtige sfeer of gebruik donkere tinten voor een meer vintage interieur.

Beige gordijnen matchen bovendien erg goed met natuurlijke materialen, zoals hout en marmer. Wil je een stoere look toevoegen aan je beige gordijn? Bevestig 'm met metalen ringen aan een metalen roede en je hebt een stoer detail toegevoegd.

Gordijnen gratis gemaakt_zwart

Gratis op maat

Een deel van onze collectie maken we gratis voor je op maat. Zo worden jouw gordijnen dus nóg voordeliger!

thimble

Hulp nodig?

Wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte gordijnen voor jouw woonkamer. Neem een kijkje in één van onze winkels.

Materiaal kiezen

Misschien ben je erover uit: je gaat voor beige gordijnen. Dan komt de volgende stap, namelijk het bepalen van het materiaal. Iedere materiaalsoort heeft zijn eigen charme en uiterlijk, maar de praktische eigenschappen zijn nog veel belangrijker.

Katoen

Deze natuurvezel is sterk en slijtvast en hierdoor kun je het voorzichtig strijken. Nadeel van katoenen gordijnen is dat ze een krimppercentage hebben tot wel 10% en je dus niet zonder risico zelf je gordijnen uitwast. Chemische reiniging is hier de oplossing.

Linnen

Ook linnen is een natuurvezel, gemaakt van vlas. Prachtig, vaak onregelmatig uiterlijk en hierdoor een landelijke look en feel. Linnen lijkt niet alleen qua uiterlijk op katoen, ook de eigenschappen komen aardig overeen. Linnen gordijnen kunnen krimpen na wassen en de stof kan na enige tijd in de felle zon verkleuren.

Polyester

Dit is een kunstvezel en het heeft zeer handige eigenschappen. De stof is heel sterk en kleurvast. Ook kun je het met gerust hart wassen, maar wees altijd voorzichtig met je gordijnen. Was nooit te heet en bij twijfel altijd chemisch laten reinigen. Polyester gordijnen rekken niet uit, krimpen niet (tenzij je het verkeerd wast natuurlijk) en de stof droogt vrij snel.

Zijde

Zijde komt van de draden van de zijderups. Het is de sterkste natuurvezel die er is en dat is handig voor je gordijnen. Kreuken herstellen zich vrij snel en hierdoor hoef je jouw gordijn niet te strijken. Zijde is bovendien zelfdovend en heeft een isolerende werking. Omdat het een natuurproduct blijft, raden we aan je zijden gordijnen chemisch te laten reinigen.

Vergelijkbare gordijnkleuren

Lees stylingtips en bepaal jouw kleur