Vouwgordijn

Vouwgordijnen geven je de mogelijkheid om zelf de lichtinval in jouw huis te bepalen. Een vouwgordijn is het ultieme gordijn voor een strakke aankleding van je raam. Dit omdat er aan de onderzijde een verzwaringslat is geplaatst en de gordijnen worden opgetrokken met koorden en ringen. Dit geeft een vouwgordijn het gemak van rolgordijnen, maar de karakteristieken van overgordijnen. Hierdoor past er altijd een vouwgordijn in jouw interieur. Je kunt uit bijna alle stoffen kiezen! Een soepel vallende stof leent zich het beste voor dit type gordijn.

Soorten vouwgordijnen

Een vouwgordijn met lussen valt nonchalant. Dit zorgt voor een echt karakteristiek uiterlijk. Doordat de gordijnen geen baleinen bevatten, hebben ze ook geen onderbrekingen. Dit geeft de vouwgordijnen een rustige uitstraling.

 

Vouwgordijnen met baleinen bevatten dunne latjes, die de gordijnen verstevigen. Dit geeft ook mooie strakke horizontale vouwen, waardoor het gordijn een harmonica-achtig uiterlijk krijgt. Het zorgt er voor dat de vouwgordijnen netjes en strak naar beneden hangen. Zelf heb je de mogelijkheid om te kiezen of je de baleinen aan de voor- of achterzijde van de vouwgordijnen wilt hebben.

Bij Jan Sikkes kun je kiezen om de volgende vouwgordijnen te laten maken:

  • Ongevoerd zonder baleinen. Geschikt voor dunne soepel vallende stof.
  • Ongevoerd met platte baleinen. Geschikt voor soepel vallende stoffen, behalve organza-achtige stoffen.
  • Ongevoerd met ingestikte tunnel naar achter. Geschikt voor soepel vallende stoffen, zonder patroon.
  • Gevoerd met ingestikte tunnel vanuit de voeringstof. Geschikt voor soepel vallende stoffen.
  • Gevoerd met tunnel door en door. Geschikt voor soepel vallende gelijke stoffen.
  • Gevoerd met platte baleinen. Geschikt voor alle soepel vallende stof.