Spangordijn

Spangordijnen zijn gordijnen waarbij de stof aan de onder en boven kant over het spandraad heen zit. Omdat de stof om het spandraad heen hangt wordt een spangordijn gemaakt aan de hand van een tunnel. De stof wordt om de tunnel heen vast gemaakt, hierdoor is er voor het bevestigen geen extra materiaal nodig.

Spangordijnen

Spangordijnen zitten gespannen om het spandraad, hierdoor schuiven ze moeilijker. Spangordijnen worden daarom vaak op plaatsen gebruikt waar de gordijnen weinig open of dicht hoeven. Ook zijn spangordijnen geschikt voor ramen waar moeilijk een gordijn aan kan worden gehangen. Bijvoorbeeld dakramen, zoals kiep of draairamen. Naast het feit dat spangordijnen praktisch zijn, zijn het ook echte sfeermakers. De gordijnen blijven namelijk goed op hun plaats. Dit zorgt ervoor dat je de gordijnen kunt laten hangen,

zoals jij dat het mooiste vindt. Spangordijnen zijn een aanvulling op jouw interieur.

 

Bij Jan Sikkes kun je ook gordijnen laten maken voor een spandraad. Hierbij worden er vooral voile en vitrage stoffen gebruikt. De reden hiervoor is dat deze stoffen lichter zijn. Dit zorgt ervoor dat het spandraad door de zwaarte niet naar beneden gaat hangen, met als resultaat dat jouw spangordijnen niet gaan hangen.