Plooigordijn

Plooigordijnen geven je gordijnen meer uitstraling. Ook zorgen plooien gordijnen ervoor dat het gordijnenpakket compacter wordt. Daarnaast zorgen ze ervoor dat er minder licht door komt. Om de plooien beter uit te laten komen kun je ervoor kiezen om, bij de plooien gordijnen, een retourplooi toe te passen. In het midden, van de tussenruimtes, een extra plooi toevoegen aan de achterkant. Dit zorgt ervoor dat de andere plooien naar voren gaan staan. Dit zorgt ervoor dat de gordijnen nog mooier komen te hangen. Bij Jan Sikkes kun je kiezen om de volgende plooien gordijnen te laten maken:

Plooigordijnen, verschillende soorten en maten

Een enkele plooi kan worden toegepast bij zwaardere of minder soepele stoffen. omdat er minder stof wegvalt in de plooien, is dit type vooral mooi bij gordijnen met patronen. Ook wordt deze plooi veelal gebruikt als er weinig ruimte is om de gordijnen weg te hangen. Jan Sikkes kan bij deze techniek ook retourplooien toepassen.

De vlinderplooi (dubbele plooi) is de meest gebruikte plooi en is in bijna alle plooien gordijnen te verwerken, zowel bij gevoerde als ongevoerde gordijnen. De plooi zorgt voor een mooie val in het gordijn en oogt luxer dan een enkele plooi.

Bij minder soepel vallende stoffen is het wel mogelijk dat de onderkant van het gordijn iets wijder uit komt te staan. Ook is de vlinderplooi leverbaar met retourplooi.


Een triplo-plooi (driedubbele plooi) is een luxe plooi. Deze plooi is niet in alle stoffen te verwerken, maar is zeer geschikt voor dunnere soepel vallende stoffen. Vooral bij transparante stoffen worden triplo-plooien gebruikt. De plooien gordijnen krijgen hierdoor een voller aanzicht en zorgen ervoor dat er minder licht wordt door gelaten. Ook dit gordijn is leverbaar met retourplooi.