Geruite stof

Geruite stof

De geruite stof is een echte klassieker en een van de meest populaire motieven. Bij Jan Sikkes vind je zowel rustige patronen als patronen met meerdere kleuren en kleinere ruitjes. Het tijdloze ruitjespatroon kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Of je nu op zoek bent naar geruite stof voor het creëren van een rok of blouse, of naar een geruite stof voor decoratie doeleinden zoals kussens en tafelkleden.

Geruite kledingstof

Met het heerlijke weer in de zomer is het weer tijd voor het opzoeken van je vrolijke kledingstukken. Vind je het zelf maken van deze kleding eigenlijk veel leuker? Ga dan zelf aan de slag met de stoffen van Jan Sikkes! Voor zowel een nieuwe rok, zomerse sjaal of luchtig shirtje vind je bij ons de geschikte geruite stof in alle soorten en maten. Ga voor een witte katoenen stof met ruitjes en vrolijke kleuren, een luchtige zomerse stof. Ideaal voor een hemdje of rokje. Het ruitpatroon ontstaat door met afwisselende stroken gekleurde draden te weven, zowel in de schering als in de inslag, met rechte hoeken ten opzichte van elkaar.

Van satijnen ruiten, tot flanel en katoen. De ruit is een klassiek patroon dat gebruik wordt in verschillende stoffen. Bekijk onze geruite stoffen en zoek het patroon uit dat past bij jouw project! Bekijk je de stoffen liever in levenden lijve voordat je bepaalt welke stof je kiest? Kom dan eens langs in onze stoffenwinkels waar onze ervaren en professionele medewerkers je graag helpen bij het vinden van de perfecte stof of bij het beantwoorden van je vragen: geen vraag is ons te gek!