Ritsen

Deelbaar, blind, ‘normaal’, Jan Sikkes heeft allerlei soorten ritsen in oneindig veel kleuren en lengtes. De keuze is reuze! Bent u bezig met het maken van een eigen jas of kussen? De ritsen voor de sluiting vindt u bij Jan Sikkes. of u nu op zoek bent naar deelbare ritsen, jeansritsen of nylon ritsen: bij ons bent u aan het goede adres! Daarnaast helpen onze medewerkers u graag bij het uitzoeken van een rits die past bij uw project. Neem alvast een kijkje in onze collectie!

Deelbare ritsen, jeansritsen, nylon ritsen....

Soorten Ritsen

Weet je niet precies wat voor rits je het best kunt gebruiken voor je zelfgemaakte project? Jan Sikkes helpt je graag verder. De eerste stap is de keuze voor een deelbare of niet-deelbare rits. Een deelbare rits bestaat uit twee geheel afzonderlijke delen als in een jas bijvoorbeeld, en een niet-deelbare rits blijft aan de onderzijde vastzitten zoals je ziet in bijvoorbeeld een spijkerbroek. Vervolgens kun je een keuze gaan maken voor het materiaal waar de rist van gemaakt is. Hierbij is het belangrijk te bepalen of er veel kracht op de rits komt te staan. Is dit niet het geval en is de rits ook deels decoratief? Dan is een nylon rits perfect. Dient de rits als sluiting voor een jas? Kies dan bijvoorbeeld voor blokritsen met een grove en stevige tand.

 

Combineer de ritsen met prachtige stoffen in je creatie

Het kiezen van een geschikte rits wordt vaak gemakkelijker wanneer je al weet hoe het eindproduct eruit komt te zien. Eén van de meest onmisbare producten in je eigen project is natuurlijk de stof! Jan Sikkes heeft een ruim aanbod aan stoffen als combineer onze stretchstoffen, kinderstoffen, feeststoffen, katoen, denim en decoratiestoffen. Benieuwd naar onze collectie modestoffen, hobbystoffen en buitenstoffen? Breng dan een bezoek aan een van onze filialen. Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van de juiste stof!