Lockgaren

De mooiste manier om stoffen af te werken doe je met een lockmachine. Bovendien is locken lekker snel! Wij hebben heel veel verschillende kleuren lockgaren voor je van hoogwaardige kwaliteit.

Bekijk (een deel van) ons assortiment hieronder, controleer de voorraad en scoor het lockgaren in jouw Jan Sikkes.

Lockgaren voor jouw project

Vind jouw favoriet

spool-of-thread-1
fournituren Lockgaren
Toon meer producten

Wanneer gebruik je lockgaren

Als je een (over)lockmachine hebt, gebruik je lockgaren. Dat kan in allerlei kleuren, maar wit en zwart wordt het meeste gebruikt. Bij veel kledingstukken zie je de lockrand namelijk niet en maakt de garenkleur dus ook niets uit. Wanneer je de rand wel ziet, is het natuurlijk het mooist wanneer deze matcht met de stof. Daarom kun je bij ons kiezen uit 38 (!) Verschillende kleuren. Daar zit sowieso jouw kleur bij!

Voordelen van locken

Locken heeft meerdere voordelen. Ten eerste werk je een stof heel net af. De stof onder het lockstiksel bobbelt niet zoals dat wel kan gebeuren wanneer je een stof afwerkt met zigzagsteek bij een gewone naaimachine. Je stof blijft dus netjes plat en dat heeft ook gevolgen voor het uiterlijk van de naden.

Het tweede grote voordeel is dat een lockmachine erg snel werkt. Je schuift de stof binnen no-time onder de machine door en je naden zijn in een recordtempo gestikt. Ideaal, helemaal bij lange rechte stukken.

Het laatste voordeel van locken is dat de machine direct de overige stof afsnijdt. Zo heb je altijd super strak afgewerkte zijden en hoef je niet nadien nog aan de slag met de schaar.

Niet alle stoffen zijn handig om te locken. Wanneer een stof veel stretch heeft en je patroondelen veel ronde vormen bevatten, dan kun je beter zigzaggen op een gewone naaimachine.