Fournituren divers

Om een project af te maken, heb je vaak accessoires nodig. Denk aan speciale knopen, een schoudervulling, gespen, etc. Al deze accessoires hebben wij verzameld onder de categorie 'Fournituren divers'. In deze groep vind je dan ook een grote diversiteit aan artikelen.

Je kunt hier o.a. vinden:

 • sluitingen;
 • machinenaalden;
 • patroonpapier;
 • schoudervullingen;
 • handnaalden;
 • textiellijm;
 • houten ringen;
 • speenclips;
 • handige opbergdozen;

en nog veel meer handige hulpjes. Hieronder zie je een greep uit onze collectie, maar in onze winkels vind je nog veel meer artikelen. Controleer de voorraad online en koop jouw fournituren bij jouw Jan Sikkes.

Fournituren voor jouw project

Vind jouw benodigdheden hier

needle
fournituren Fournituren divers
Toon meer producten

Sluitingen

Sluitingen in allerlei soorten en maten heb je nodig voor diverse soorten kleding, maar ook voor bijvoorbeeld tassen. Zo zijn er sluitingen met skai, vilt, metaal of kunststof. Denk aan tuinbroekgespen, houtje touwtje-sluitingen, klikgespen en schuifgespen en musketonhaken voor bijv. een tas. Naast deze sluitingen hebben we ook artikelen van Prym.

Machinenaalden

Machinenaalden hebben we van meerdere merken. Op deze pagina vind je die van 'Organ', maar we hebben ook machinenaalden van Prym.  Organ is een wereldwijd bekend merk met kwalitatief goede naalden voor een goede prijs. We hebben verschillende soorten die geschikt zijn voor allerlei toepassingen en materialen. 

Meer weten over welke typen machinenaalden er zijn en welke je waar voor kunt gebruiken? Lees onze blog. Kom je er zelf niet uit, laat je dan adviseren door onze ervaren winkelmedewerkers voor de juiste keus bij machinenaalden. Dat doen we graag!

Schoudervullingen

Schoudervullingen maken een enorme comeback! In de jaren 80 kon je geen colbertje, jurk of top zien zonder, maar daarna verdween de vulling aardig uit beeld. Alleen in de mannenmode bleef het artikel zichtbaar. Maar nu is de schoudervulling dus terug van weggeweest. 

Door je kledingstuk te voorzien van schoudervulling, creëer je een ander silhouet. Je schouders krijgen meer aandacht waardoor je taille en heupen smaller lijken. Perfect voor wanneer je een A-silhouet of 8-silhouet hebt waarbij je schouders smaller zijn dan je heupen.

Wil jij graag schoudervullingen toevoegen aan jouw creatie? Dan hebben wij de volgende opties voor je; we hebben rechte vullingen voor de recht ingezette mouw en raglan voor de raglan- of afhangende mouw. Ook kun je kiezen uit verschillende maten en voor wit, beige of zwart.

Patroonpapier

Als je zelf kleding maakt, of wellicht wilt gaan maken, dan heb je naast stof ook patroonpapier nodig. Met patroonpapier kun je moeiteloos je patronen overtrekken. Een must om te hebben dus! We hebben twee soorten patroonpapier;

 • transparant
 • geruit

Naast patroonpapier verkopen wij ook kopieerpapier. En zeker onmisbaar voor wanneer je patronen overneemt op papier: het zoommaatje! Met deze handige tool, die wat lijkt op een gekke liniaal, teken je heel makkelijk een zoom, knoopsgaten of hoeken in je patroon. Natuurlijk is het zoommaatje ook bij ons verkrijgbaar in de winkels (staat niet online).