Kant, band, knopen en ritsen: de grootste collectie fournituren vind je bij Jan Sikkes!

Naar jouw Jan Sikkes

Fournituren

Een kledingstuk kan technisch nog zo goed in elkaar zitten en nog zo precies afgewerkt zijn; zonder een paar finishing touches is jouw project niet compleet. Een rij houten knopen hier en een elastisch glitterbandje daar maakt jouw creatie speciaal. En wat is er handiger aan gereedschappen waarmee je nóg fijner en sneller werkt?

Ontdek een deel van ons veelzijdige aanbod fournituren hieronder en bekijk de gehele collectie fournituren in jouw Jan Sikkes.

Een deel van onze fournituren

Om jouw project af te maken

Ons brede assortiment fournituren

Naast de groepen die je hierboven ziet, hebben we nog veel meer fournituren. Denk aan kleine textielwaren en andere kleine naaibenodigdheden, zoals biaisband, lint, knopen, ritsen, garen, scharen, koord, etc. Met deze artikelen kun je jouw project helemaal afmaken. We geven je een kleine preview van ons brede assortiment, zodat je met een gerust hart onze winkels kunt bezoeken. We hebben namelijk echt alles:

Naalden

Onder ons merk Prym verkopen we diverse naalden, maar we hebben nog een goed merk: Organ. Beide kwalitatief zeer degelijk. Benieuwd welke naaldensoorten er allemaal zijn en welke naald je waarvoor moet gebruiken? We leggen het uit in de blog over machinenaalden.

Lees de blog

Garen

Welke kleur je ook zoekt, onze garens hebben de hoogste kwaliteit en zijn super sterk. Ook in garens hebben we meerdere merken, maar ons meest uitgebreide merk is Coats Duet. Daarnaast hebben we Artifill garen (een iets goedkopere variant, maar ook van prima kwaliteit) en elastisch garen van Mettler. Van Coats hebben we meerdere garensoorten:

  • Het meest gangbare garen is Coats Duet met 200 meter (bijna 300 kleuren!) of 500 meter (31 kleuren) per klos. Met dit garen kun je bijna alle stofsoorten naaien.
  • Coats Cordonnet is jeansgaren waarbij 30 meter op een klos zit. Het is dikker garen dan het gangbare garen van Coats Duet en wordt dus vaak voor jeans gebruikt. We hebben 24 kleuren van deze garensoort.
  • Coats Nylbond is een super sterke garensoort waarmee je meubelstoffen, markiezen of andere meer zwaardere stoffen kunt naaien. Het garen is niet per se dik, maar wel elastisch en dus super sterk. Ook voor elastische stoffen en sierraadaccessoires kun je het garen gebruiken. Van Nylbond hebben we 32 kleuren.

Het Coats-garen bevindt zich in de garenkasten achter de kassa. Onze collega's zoeken zorgvuldig de juiste kleuropties voor je uit en leggen dezen aan je voor.

Andere typen garen die we hebben:

  • Lockgarens die je online kunt bekijken en de voorraad per winkel checken.
  • Rijggaren om panden tijdelijk te bevestigen tijdens het naaiproces
  • IJzergaren om knopen of andere onderdelen die sterk vast moeten
  • Transparant garen (nylon)

Knopen

Uiteraard, naaien zonder knopen kan bijna niet. Gebruik ze als sluiting van een jasje of ter decoratie op een kussen. In onze winkels vind je knopen in kokers allemaal op kleur gesorteerd. Hout bij hout, vintage bij vintage en ga zo maar door. Er zit vast en zeker een mooie knoop voor je bij, perfect passend bij je stoffen.

Wist je dat we ook stofknopen en drukknopen hebben? En kleurrijke colorsnaps in allerlei vormen en kleuren. Deze vind je tussen de Prym-artikelen.

Prym-knopen bekijken

Bandjes, kantjes en lint

Je outfit mooi afwerken doe je met bandjes en kantjes. Er is bijvoorbeeld biaisband om randen van je stof af te werken en met andere bandjes breng je mooie details aan, bijvoorbeeld op de zijnaad van een broek. Stipjes, streepjes, glitter, rustig effen, met rek en zonder; we hebben ze allemaal.

Boorden of cuffs

Werk mouwen en de onderkant van een stoere trui helemaal af met een mooie boord. We hebben allerlei (mode)kleuren, dessins en verschillende breedtes. En wist je dat we ook boordstof aan de meter verkopen in prachtige uni kleuren? 

Koordstoppers

Alle mogelijke vormen, kleuren en materialen: koordstoppers hebben we in ontelbare varianten. Breng een leuk kleurdetail aan je vest, sportieve trui of joggingbroek met koordstoppers in een bijpassende kleur.

Er is nog meer...

Naast bovengenoemde fournituren hebben we nog veel meer in ons assortiment. Rondgebreide boordstof, applicaties om je tas of top op te fleuren, klittenband, elastiek, kralen, losse patronen, patroonboeken en magazines, accessoires voor meubels en gordijnen, koord, tassenbeugels en -band en nog veel, veel, veeeeeel meer! Geef je ogen de kost in onze winkels en we beloven je; je gaat niet met lege handen naar huis!

Vind jouw Jan Sikkes

Vullingen

Heb je een leuk knuffeltje gemaakt, een eigen zitzak of zoek je opvulling voor jouw wandkleed? Of zoek je een zacht matrasje in speciale maat voor een mozesmandje of een wiegje? Dan heb je bij ons de keuze uit verschillende vulmaterialen. We hebben polyether dat varieert in dikte en massa, maar ook fiberfill, vlokkenvulling, EPS-parels en voering voor kleding. Polyether kunnen we trouwens voor je op maat snijden. Ideaal als je een afwijkende vorm nodig hebt.