Zoveel mensen, zoveel wensen. Ontdek wat we hebben gemaakt en wat we voor jou kunnen doen.

Vraag een offerte aan!

Losse kussens, hele sets of stoelen herstofferen, we doen het allemaal. Onze vakmensen zitten vol kennis en top vaardigheden en maken prachtige dingen! Bekijk hieronder een greep uit ons portfolio om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Portfolio Atelier Sikkes

Deze projecten hebben we gedaan

Bootkussens voor een huurjacht

Complete sets, dat is wat we graag maken! Voor een bootverhuurbedrijf maken we regelmatig kussensets die intensief gebruikt worden door verschillende huurders. Dat vraagt om sterke kussens die goed te onderhouden zijn. De uitgekozen stof is spatwaterdicht en kan dus tegen waterspetters. Wel zo makkelijk, omdat de kussens langer op hun plek kunnen blijven liggen, ondanks dat ze op een boot liggen. 

Ook de vulling van de kussens gaat erg lang mee; de zittingen zijn lekker stevig en dat blijven ze. De rugleuningen zijn iets dunner zodat je comfortabel achterover kunt leunen. Relaxen maar op dit prachtige jacht!

Meer over bootkussens

Zitzakken om op te loungen

Deze opdracht was voor ons weer echt wat anders. Deze klant had een loungebank die nog comfortabele kussens mistte. Het verzoek was om twee kussens te maken waarbij de klant het kussen zelf ging opvullen. We naaiden twee grote hoezen van een marineblauwe outdoorstof. Het resultaat mag er zijn, dat nodigt toch uit om de hele middag te loungen?!

Meer over kussens voor huis en tuin

Kussens voor een palletbank

De uitkomst voor iedere doe-het-zelver: een palletbank. Eenvoudig zelf te maken, ideaal als je niet veel wilt uitgeven aan een tuinset en ze zien er nog leuk uit ook. En hoe handig, wij maken kussens die er perfect op passen! Deze set had iets afwijkende maten, maar dat was voor ons geen probleem. De klant wilde een stevig kussen om op te zitten en koos daarbij een blauwe meubelstof uit. We adviseerden stevig, maar niet al te dik polyether; een zeer degelijke kwaliteit waar de klant jarenlang stevig op kan zitten. We werkten het kussen af met rits, zodat de hoes uitgewassen kan worden.

Meer over kussens voor huis en tuin

Bootkussens in alle vormen

Kussens maken de boot. Deze grote zit was toe aan nieuwe kussenhoezen en wij gingen die uitdaging graag aan! De klant bracht de oude kussens naar ons atelier. Handig, want zo hadden we de precieze maten en hoefden zowel de klant als wij niet op te meten. 

Het verzoek was om de vulling te hergebruiken. We verwijderden de stof en bekleedden de kussens met de door de klant uitgezochte stof. We voegden knopen toe die we bekleedden met dezelfde stof en aan de achterkant plaatsten we op verzoek antislip.

Zo blijven de kussens goed op hun plek tijdens het varen. Ook afwijkende vormen zijn geen probleem voor ons. De hoekkussens zijn rond en maken van de zit een knus geheel.  Een prachtig eindresultaat!

Stoelen stofferen

We stofferen ook kleine meubels, zoals stoelen. De zittingen lagen open en de vulling was zichtbaar. We haalden alle onderdelen los en verwijderden de oude kunstleren stof. Vullingen werden vervangen en de nieuwe groene wollen stof kwam in de plaats voor het kunstleer. Een prachtige kleur bij het donkerbruine hout!

Offerte aanvragen voor meubelstoffering

Stoffen combineren

Ook een mogelijkheid is om meerdere stoffen met elkaar te combineren. Deze klant koos een uni blauwe stof voor het zitvlak en een gestreepte bijpassende stof voor de rugkussens. Op verzoek maakten we de rugkussens van verschillende hoogte; dat kwam mooier uit in de boot. Als je goed kijkt, zie je dat het zitkussen een bolling heeft; kniestukken noemen we die. Zo komt er minder druk op het bovenbeen en dat zit comfortabel. We snijden het polyether (de kussenvulling) op maat en voegen er een bolling aan toe. Echt vakwerk!

Meer over bootkussens

Matras in de voorpunt

Naast zitkussens maken we ook regelmatig kussens om op te liggen: matrassen. Dat komt vaak voor in boten, caravans en campers. We maken ze in allerlei vormen en dat zie je heel mooi bij deze opdracht.

In de voorpunt van deze boot zit een plek om te slapen waar nieuwe kussens nodig waren. We maakten deze set voor een boot waarbij alle puzzelstukjes letterlijk op hun plek vallen! De losse kussens plaats je eenvoudig op hun plek en passen perfect in elkaar. De klant koos voor biezen om de kussens af te werken en het staat werkelijk prachtig. De stof is een stoere donkerblauwe kunstleer.

Meer over bootkussens

Een eyecatcher

Vind jij effen kleuren maar saai? Kies dan een stof met gedurfd dessin, zoals deze klant deed. De gebruikte stof is een speciale; een gobelin. De garens in gobelins zijn allemaal geverfd in een eigen kleur en daarna wordt er mee geweven. De verschillende garenkleuren vormen het dessin door de manier waarop ze zijn ingeweven.

Voor de rugleuning koos deze klant wel een uni stof, maar dan wel een kleur die er lekker uitspringt. Wij houden ervan! De kussens hebben we afgewerkt met stofknopen waardoor de kussens helemaal af zijn. Bovendien is het middelste rugkussen gemaakt in een prachtige ronde vorm, perfect voor de zit waar de kussens straks komen.

De zitkussens hebben trouwens ook iets speciaals, een kniestuk. Dat is een bolling bij het uiteinde van het zitvlak wat het zitcomfort verhoogt. Je ziet het veel in boten, caravans, campers en zo ook bij deze kussenset. Het is een mooie, frisse set met interessante details geworden.

Slaapbank Mart Visser-stijl

We kregen een mooie opdracht: een slaapbank in de stijl van Mart Visser opnieuw bekleden. Ook die uitdaging gingen we niet uit de weg! De klant koos een felblauwe stof die prachtig staat op de bank. De stof bevestigden we direct aan de vulling, zoals de echte Mart Visser slaapbank ook heeft. Het werd een mooi strak geheel waarbij de vulling comfortabel zit én ligt.